This is goodbye, for now.

Chapter8 stopt vanaf 1 april met zijn bedrijfsactiviteiten.

De voornaamste reden is dat maar weinig organisaties echt klaar zijn voor Purple Teaming. Het zijn zware trajecten vanwege de gewenste mate van betrokkenheid van medewerkers en de uitbreiding van scope van red teaming naar forensic readiness. We lichten immers in twee weken de hele organisatie door op digitale kwetsbaarheden. Daarbovenop wordt de organisatie actief betrokken om adequaat op de digitale beveiligingsincidenten te reageren die de red teamers veroorzaken. Die filosofie, het dichten van de kloof tussen aanvallers en verdedigers waar wij in geloven en wat de basis is van Chapter8, vindt mede hierdoor te weinig aftrek.

Om toch te kunnen blijven doen waar we echt in geloven, zouden we enorm veel concessies moeten doen in ons aanbod van diensten. En daar zijn we te eigenzinnig voor 🙂. Dan stoppen we liever in goede harmonie en lopen we met opgeheven hoofd weg.

Chapter8 kijkt terug op vier enorm intensieve jaren met werkzaamheden voor een werkelijk prachtig portfolio van opdrachtgevers. We hebben mogen werken op unieke plekken en altijd daar waar de belangen voor de Nederlandse rechtstaat groot zijn.

We zijn enorm dankbaar voor de kansen die we hebben gekregen en de impact die we hebben kunnen maken. En alhoewel Chapter8 als merk zal stoppen, blijft ieder van ons actief in de cybers: offensief, defensief en strategisch. We komen elkaar dus nog wel tegen in de toekomst, want het blijft een kleine wereld 😉.

Signing off with pride,
JW, Bert, Tom en Pepijn